Apteekin palvelut

Lääkeneuvonta

Farmaseuttinen henkilökuntamme neuvoo Sinua mielellään kaikissa lääkkeisiin, lääkehoitoon ja terveyteen liittyvissä asioissa
Keskustelemme mielellämme kanssasi mm. lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä, lääkevaihdosta ja Kela-korvauksista. Meiltä löytyy myös monia neuvoja erilaisten sairauksien ennaltaehkäisyyn ja lääkkeettömään hoitoon. Apuvälinevalikoimastamme löytyy lääkehoidon onnistumista ja arkielämää helpottavia ratkaisuja. Reseptilääkkeiden toimituksen yhteydessä tarkistamme apteekista hankkimiesi reseptilääkkeiden yhteisvaikutukset (käsikauppalääkkeet?)

Ikäihmisten palvelut

• Koneellinen annosjakelu
Parantaa lääkehoidon turvalllisuutta ja edistää lääkehoidon onnistumista sekä säästää lääkekuluissa. säännöllisesti otettavat tabletit ja kapselit jaetaan valmiisiin annospusseihin. Pussit toimitetaan asiakkaille kahden viikon erissä ja niiden mukana tulee ajan tasalla oleva lääkityskortti.
• Virkkalan Omena-apteekki on myös Lohjan kaupungin hyväksymä palveluseteliapteekki. Kysy apteekista lisää.
• Reseptien uusintapyyntö
Reseptien uusimispyyntö on meillä ilmainen. Uusimispyyntö voidaan tehdä alle 16 kuukautta sitten määrätyistä resepteistä
Toisen henkilön puolesta voi uusia reseptejä jos on saanut siihen suostumuksen www.suomi.fi -sivustolla. Suostumuksen voi antaa … apteekista saatavalla paperisella lomakkeella.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuksessa proviisori tai farmaseutti käy lääkityksesi läpi tarkistaen sen mahdolliset yhteisvaikutukset, ottoajankohdat ja mahdolliset lääkityksen haitat. Kun tarkistus on tehty, Sinulla on mahdollisuus keskustella rauhassa lääkitykseesi liittyvistä kysymyksistä ja saada mukaasi tarkistusraportti sekä hyviä neuvoja mahdollisista lääkkeettömistä hoitomuodoista. Kysy lisää proviisoriltamme!


 

 

 

Astma-, diabetes- ja sydänohjelmat

Omena-apteekeissa on erityisasiantuntemusta näiden kansantautien lääkehoidossa auttamisessa.

Tule apteekkiin juttelemaan jos laitteet eivät toimi, elämäntavat kaipaavat trimmausta tai lääkitysohjeet tuntuvat vaikeilta. Tavoitteenamme on tukea valtakunnallisia hoito-ohjeita. Järjestämme teemapäiviä apteekeissamme kansantautien seulomiseksi.

Voit täyttää diabeteksen riskitestin, mittauttaa verenpaineesi tai osallistua kolesterolimittaukseen. Ilmoitamme tapahtumista lehdissä ja apteekissa.

Lääkkeiden hävittäminen

Käyttämättömäksi jääneet, vanhentuneet lääkkeet hävitetään palauttamalla ne apteekkiin. Apteekkiin tuodut lääkejätteet toimitetaan Fortumin lääkejätteiden käsittelylaitokseen Riihimäelle, jossa ne poltetaan. Samalla syntyy sähköä ja kaukolämpöä.

Palvelut matkailijalle

Autamme mielellämme olipa kyse matka-apteekista tai matkalle tarvittavista dokumenteista. Muistathan että jokaisen maan vaatimukset todistusta edellyttävistä lääkevalmisteista vaihtelevat. Tarkemmat tiedot maakohtaisista rajoituksista saa kohdemaan edustustosta tai lähetystöstä.
Matkalle suunnatessa kannattaa mukaan varata ainakin reseptinkopiot. (2€) Sellaiset on mahdollista tulostaa mukaan apteekista.
Tiettyihin maihin matkatessa tarvitaan mukaan myös tarkempi todistus eli Schengen-todistus. Se tarvitaan mukaan silloin jos mukana on huumaavia, psykotrooppista ainetta sisältäviä tai pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia aieita sisältäviä lääkkeitä. Todistus voidaan antaa apteekista josta lääke on toimitettu ja se on voimassa 30 vuorokautta kirjoittamispäivämäärästä alkaen. Todistus maksaa 10€.
Varaathan todistuksen kirjoittamista varten lääkepakkauksen, passin sekä lääkettä koskevan lääkemääräyksen.